VIDEO & TECHNOLOGY LAB

Your image

Nieuw! DigiMad

Vanaf volgend jaar start Open Lab met een bijzonder keuzeprogramma: een samenwerking tussen Open Lab studenten, studenten van Interaction & Motion Design en van PXL Digital (A.I., robotica, big data) om tot bijzondere kunstwerken te komen die gebruik maken van deze nieuwe technologieën.

Your image

Audiovisual Art Lab

Video -en geluidsinstallaties zijn een vast gegeven in de kunstwereld. Studenten leren op een professionele en artistieke manier video's en geluidsinstallaties te maken. Van camerastandpunten, macro-video opnames tot werken met greenkey. Sinds januari beschikken we over een nieuwe opnamestudio. Onze BLACK BOX biedt veel mogelijkheden. Daarnaast leren studenten hun videomateriaal te monteren en te integreren in hun artistiek werk of ze als een artistieke video te presenteren.

Your image

3D-Printing & Meer

Open Lab beschikt over en aantal 3D-printers . 
 Daarnaast zijn er nog meer 3D printers op school en kunnen studenten ook gebruik maken van nieuwe media zoals laser cutting. 
 Voor meer gespecialiseerde nieuwe media mogelijkheden hebben we een samenwerking met Makerspace. 
 Makerspace @ PXL/UHasselt is een open, multidisciplinair, technologisch ‘maaklabo’ waar je met technologieën kunt experimenteren .